درآغاز دوره ظهور تکنولوژی سویچگیرهای گازی ، این تکنولوژی نسبت به سویچگیرهای هوایی دارای طرفداران کمتری بود و درمواردی از آن استقبال می شد که هزینه های زمین و محدودیت های محیطی هزینه اضافی تجهیزات گازی را جبران می کرد. بااین وجود با گذشت زمان و پیشرفت سریع این تکنولوژی ، سویچگیرهای گازی توانستند به عنوان بهترین انتخاب شناخته شوند. در حقیقت اگر چه هزینه سرمایه گذاری یک سویچگیر گازی بیشتر از سویچگیر هوایی مشابه است اما سویچگیر گازی بسیاری از هزینه های ثانوی را کاهش داده و در نهایت منجر به صرف هزینه کلی کمتری خواهد شد.
'''
ارزیابی اقتصادی نشان می دهد که با در نظر گرفتن هزینه های جانبی ، انتخا سویچگیرگازی نسبت به سویچگیر هوایی 10% هزینه بالاتری را ایجاب می کند، اما زمانی که هزینه های تعمیر و نگهداری در طول 30سال نیز به هزینه هردو گزینه اضافه می شود، سویچگیرگازی دارای صرفه اقتصادی بیشتری در مقایسه با سویچگیرهوایی است.
شاخص های اصلی این محصول رامی توان به صورت زیر نام برد:
-
- *صرفه جویی در مساحت و فضای مورد نیاز
- فضای لازم برای نصب این نوع پست ها در حدود 10% تا15% فضای پست های معمولی مشابه است.
*بالا بودن درجه ایمنی و قابلیت اطمینان
تمام محفظه های تجهیزات تحت پتانسیل از نظر حفاظتی زمین شده است و ایمنی ایده آلی را برای پرسنل بهره برداری و تعمیرات فراهم کرده است.
*کوتاه بودن زمان نصب
ازآنجایی که قسمت های مختلف در کارخانه بر روی هم مونتاژ و تست شده اند و کل محصول به صورت کامل به سایت نصب حمل می شود، ازاین رو مدت زمان نصب کوتاه خواهد بود.
*قابلیت استقامت زیاد در مقابله زلزله
باتوجه به ارتفاع کم تجهیزات نسبت به پست های معمولی با انتخاب سازه های کم ارتفاع و فونداسیون یکپارچه ، سویچگیر گازی قابلیت استقامت در مقابل تنشهای ناشی از زلزله را بدون هیچگونه آسیبی دار است .
*تداخلات رادیویی کم در پست های گازی
درپست های معمولی جهت جلوگیری ازتداخلات رادیویی بروسایل مخابراتی ،بایستی حریم های مشخصی رعایت شود در حالی که پستهای گازی ، چون تمام قسمت های تحت پتانسیل به صورت بسته و از بدنه جدا هستند این اختلات ، رادیویی بسیار کم است و رعایت نمودن این حریم ها ضرورتی ندارد.
*تلفات قدرت پایین در پست های گازی
با توجه به استقامت گاز در پستهای گازی و قدرت عایقی آن ، حد ولتاژکرونا در میدان غیر یک نواخت برای این گاز ، خیلی زیاد تر از هوا است ،از این رو این نوع پست ها دارای تلفات به مراتب کمتری نسبت به پست های معمولی هستند.
*کاهش تلفات شبکه
امکان نسب در نزدیکترین نقطه به مصرف کننده منجر به حداقل سازی هزینه تلفات شبکه خواهد شد.
*ساختارهای مختلف مبتنی بر کاربرد
امکان طراحی و تولید ساختارهای مختلف تک باس بارو دابل باس بار برای کاربری بی خط و بی ترانس در پست های گازی طرح H کامل .
*قابلیت توسعه با کمترین هزینه و حداقل زمان
با توجه به طراحی ماژولار و فشرده ی بخش های مختلف یک سویچگیر گازی ، امکان توسعه ساختار سویچگیر بر اساس الذامات مورد نیاز به سهولت و در کمترین زمان امکان پذیر است.
*تائیدیه از آزمایشگاههای مرجع
اخذ تائیدیه تایپ تست از آزمایشگاه های مرجع داخل و خارج از کشور بر اساس استاندارد IEC62271-203.
از نظراقتصادی برای کاربردهای ذیل استفاده از سویچگیرهای گازی بهترین راه حل موجود است :
*درنواحی جغرافیایی با شرایط آب و هوایی نامناسب از نظر وجود گردو غبار و ذرات معلق در هوا از جمله استانهای جنوبی کشور که استفاده از تجهیزات هوایی منجر به خاموشی های گسترده خواهد شد.در حالی که استفاده از سویچگیرهای گازی بدلیل قرار گرفتن کلیه تجهیزات داخل محفظه های آلمینیومی تاثیر آلودگی های محیط بسیار کمتر است .
*در نحواحی کوهستانی که آماده سازی سایت به علت عوامل طبیعی از بزرگترین مشکلات است.
*در نواحی ساحلی بعلت شرایط محیطکه عوامل مخرب وجود دارد .
*در مکانهای جدا که هزینه آماده سازی محیط بالاست از پست های GIS استفاده می شود.
*در مناطقی که امکان نصب تاسیسات پست وجود ندارد از پست های GIS سیار استفاده می شود .
*در مکانهای که راعایت الزامات پدافندغیر عامل ضروری است.در این مورد پست های گازی تنها راه حل است زیرا تاسیسات آن به آسانی قابل پنهان کردن ومحافظت خواهد بود .
*در نقاط ثقل بار شبکه که احداث پست با قابلیت اطمینان بالا از نظر پایداری شبکه حیاتی است.